петък, 8 ноември 2013 г.

Партиите от Реформаторския блок учредиха структура в Бургас

Партиите от Реформаторския блок учредиха структура в Бургас. Така ДСБ, "Движение България на гражданите", "Зелените", "Синьо единство", НП "Свобода и достойнство", СДС и БЗНС излизат с обща платформа и на местно ниво.

Регионалната структура на Реформаторския блок (РБ) ще следва дванадесетте начала, залегнали в основата на обединението. Сред тях е включване на инструментите на пряката демокрация и гражданския контрол при взимане и изпълнение  на решения. Затова една от първите стъпки  на Реформаторския блок в Бургас е създаване на Граждански съвет, който ще е мостът между жителите на  морския град и седемте политически сили. В Гражданския съвет, който ще има съвещателен формат, ще вземат участие личности с активна гражданска позиция.  Сред тях са: учени, преподаватели, юристи, икономисти, медици, хора на изкуството, като повечето никога не са се занимавали с политика.

Предложенията за членове бяха обсъдени снощи, на третото  заседание на Реформаторския блок в Бургас. Всяка от седемте партии посочи по няколко души, мотивирайки се с личните и професионални качества на кандидатите. Водещо, за да получат подкрепа от останалите,  бе обосноваването  с какво конкретният  човек ще допринесе  за развитието на Реформаторския блок.

Окончателният състав на Гражданския съвет най-вероятно ще бъде представен след две седмици.

„Членовете му  ще защитават  интересите на бургазлии и жителите на града, докато ни помагат във взимането на решения. Затова е важно сред тях да няма такива, участвали в бившата Държавна сигурност”, заявяват от Реформаторски блок в Бургас.


По свое желание членовете на Гражданския съвет ще попълнят декларации, че ще  бъдат проверени за съпричастност към ДС. От Реформаторския блок са категорични, че сред тях няма място за  бивши агенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар